www.bcdst.kiev.ua

  • Increase font size
  • Default font size
  • Decrease font size

Інформація

  • altДо відома фізичних осіб підприємців, підприємств, установ та організацій області!

     

    03 січня 2015 р. набув чинності

    новий Закон України «Про стандартизацію»

    Детальніше...
  • Детальніше...
  • ION licenziyaПЕРЕОФОРМЛЕНО ЛІЦЕНЗІЮ НА  ДІЯЛЬНІСТЬ З ПЕРЕВЕЗЕННЯ РАДІОАКТИВНИХ МАТЕРІАЛІВ 

     В рамках виконання робіт, пов'язаних з проведенням державного метрологічного контролю засобів вимірювальної техніки іонізуючого випромінювання на виїзді до замовників,... 

    Детальніше...

Анонси

  • Детальніше...
  •  





    Детальніше...
  • altПРОВОДИМО КОНТРОЛЬ

    експлуатаційних параметрів рентгенівського обладнання медичного та технологічного призначення з метою визначення відповідності їх встановленим нормам та придатності до застосування

    Детальніше...

До відома підприємств

  •  

    Детальніше...
  • altПРОВОДИМО КОНТРОЛЬ

    експлуатаційних параметрів рентгенівського обладнання медичного та технологічного призначення з метою визначення відповідності їх встановленим нормам та придатності до застосування

    Детальніше...
  • altДО УВАГИ ПІДПРИЄМСТВ – ВИРОБНИКІВ ХАРЧОВОЇ ПРОДУКЦІЇ! 

    Впровадження систем управління якістю і безпечністю харчових продуктів -  вимога Закону України «Про безпечність та якість харчових продуктів» 

    Детальніше...

Телефон гарячої лінії (04563) 4-71-73 ... Email: office@centr.bcdst.kiev.ua

Питання та пропозиції щодо роботи ДП "Київоблстандартметрологія" Ви можете подати за телефоном (04563) 4-71-73 та на Email: office@centr.bcdst.kiev.ua

Міжнародна стандартизація: Опубліковані перші стандарти на простежуваність какао-бобів

Какао-боби - основний інгредієнт однієї з найулюбленіших ласощів у світі: шоколаду. Але вирощування цієї сільськогосподарської культури є досить непростим завданням. Крім того, ця культура вирощується головним чином на дрібних фермах в регіонах без необхідного рівня інфраструктури та з поганими умовами життя робітників, що ускладнює забезпечення екологічної та соціальної стійкості процесу виробництва.

Нещодавно Міжнародна організація з стандартизації (ISO) опублікувала перші стандарти нової серії ISO 34101 на тему стійкості і простежуваності какао, які забезпечать цінний інструментарій для підтримки фермерів на шляху до процвітання і стабільності.

Серія стандартів ISO 34101, розроблена зацікавленими сторонами з усіх секторів какао-індустрії, в тому числі представників країн, де вирощується какао, і ринків, на яких воно споживається, покликана стимулювати професіоналізацію вирощування какао-бобів, сприяючи тим самим підвищенню рівня життя фермерів і поліпшенню умов праці. Вона охоплює організаційні, економічні, соціальні та екологічні аспекти вирощування какао-бобів, а також містить суворі вимоги до простежуваності, забезпечуючи більшу ясність щодо стійкості використовуваного какао. Серія стандартів ISO 34101 включає наступні документи:

  • ISO 34101-1:2019 "Сталий і простежується какао - Частина 1: Вимоги до систем менеджменту стійкості какао"; 

  • ISO 34101-2:2019 "Сталий і простежується какао - Частина 2: Вимоги до ефективності (пов'язані з економічними, соціальними та екологічними аспектами)"; 

  • ISO 34101-3:2019 "Сталий і простежується какао - Частина 3: Вимоги до простежуваності"; 

  • ISO 34101-4:2019 "Сталий і простежується какао - Частина 4: Вимоги до схем сертифікації". 

stat24 -счетчик посещаемости сайта
Міжнародна стандартизація: Опубліковані перші стандарти на простежуваність какао-бобів