www.bcdst.kiev.ua

  • Increase font size
  • Default font size
  • Decrease font size

Інформація

  • altДо відома фізичних осіб підприємців, підприємств, установ та організацій області!

     

    03 січня 2015 р. набув чинності

    новий Закон України «Про стандартизацію»

    Детальніше...
  • Детальніше...
  • ION licenziyaПЕРЕОФОРМЛЕНО ЛІЦЕНЗІЮ НА  ДІЯЛЬНІСТЬ З ПЕРЕВЕЗЕННЯ РАДІОАКТИВНИХ МАТЕРІАЛІВ 

     В рамках виконання робіт, пов'язаних з проведенням державного метрологічного контролю засобів вимірювальної техніки іонізуючого випромінювання на виїзді до замовників,... 

    Детальніше...

Анонси

  • Детальніше...
  •  





    Детальніше...
  • altПРОВОДИМО КОНТРОЛЬ

    експлуатаційних параметрів рентгенівського обладнання медичного та технологічного призначення з метою визначення відповідності їх встановленим нормам та придатності до застосування

    Детальніше...

До відома підприємств

  •  

    Детальніше...
  • altПРОВОДИМО КОНТРОЛЬ

    експлуатаційних параметрів рентгенівського обладнання медичного та технологічного призначення з метою визначення відповідності їх встановленим нормам та придатності до застосування

    Детальніше...
  • altДО УВАГИ ПІДПРИЄМСТВ – ВИРОБНИКІВ ХАРЧОВОЇ ПРОДУКЦІЇ! 

    Впровадження систем управління якістю і безпечністю харчових продуктів -  вимога Закону України «Про безпечність та якість харчових продуктів» 

    Детальніше...

Телефон гарячої лінії (04563) 4-71-73 ... Email: office@centr.bcdst.kiev.ua

Питання та пропозиції щодо роботи ДП "Київоблстандартметрологія" Ви можете подати за телефоном (04563) 4-71-73 та на Email: office@centr.bcdst.kiev.ua

Споживач повинен отримувати якісну с/г продукцію

Протягом жовтня 2019 року у випробувальну лабораторію надходили заявки на дослідження зернових культур нового врожаю. Випробування проводилися на визначення показників якості зернових культур згідно з вимогами нормативних документів та  вмісту ГМО.

Якісними вважаються ті зернові культури, показники яких відповідають діючим нормативним документам. Якість зерна – сукупність властивостей та ознак (біологічних, фізико-хімічних, технологічних, споживних), які визначають придатність зерна до використання за призначенням (на продовольчі, фуражні, технічні потреби). Показники свідчать про реальну якість зерна. Під час органолептичної оцінки визначаються колір, запах і смак.

Одним із показників є масова частка вологи у зернових культурах. При розміщенні, транспортуванні і зберіганні зерна враховують його вологість. Залежно від вологості зерно розподіляють на такі групи: сухе – вологість не повинна перевищувати 14,0 %; середньої сухості – вологість 14,0-15,5 %; вологе – вологість 15,5-17,0 %; сире – вологість понад 17,0 %. Підвищений вміст вологи у зерні зменшує його харчову цінність і негативно впливає на тривалість зберігання.

В основному зерно, що надходило у випробувальну лабораторію, за даним показником фактично не перевищувало нормованих значень згідно НД через сприятливі кліматичні умови в Україні.

Наявність сторонніх домішок у зерні знижує його цінність, а також погіршує зберігання і переробку. Крім того, домішки можуть містити шкідливі для людини речовини. Важливими показниками якості зернових культур є масова частка білка, масова частка сирої клейковини та якість клейковини.

Зернова продукція має бути ідеальною, аби потім виготовлені із зернових культур вироби були якісними та корисними. Висока кваліфікація та досвід роботи фахівців випробувальної лабораторії ДП “Київоблстандартметрологія” сприяють тому, що результат нашої роботи завжди достовірний та максимально точний.  Ми завжди готові до співпраці, швидко та якісно дослідимо якість Вашої продукції.

stat24 -счетчик посещаемости сайта
Споживач повинен отримувати якісну с/г продукцію