www.bcdst.kiev.ua

  • Increase font size
  • Default font size
  • Decrease font size

Інформація

  • altДо відома фізичних осіб підприємців, підприємств, установ та організацій області!

     

    03 січня 2015 р. набув чинності

    новий Закон України «Про стандартизацію»

    Детальніше...
  • Детальніше...
  • Детальніше...
  • ION licenziyaПЕРЕОФОРМЛЕНО ЛІЦЕНЗІЮ НА  ДІЯЛЬНІСТЬ З ПЕРЕВЕЗЕННЯ РАДІОАКТИВНИХ МАТЕРІАЛІВ 

     В рамках виконання робіт, пов'язаних з проведенням державного метрологічного контролю засобів вимірювальної техніки іонізуючого випромінювання на виїзді до замовників,... 

    Детальніше...

Анонси

  • Детальніше...
  •  





    Детальніше...
  • altПРОВОДИМО КОНТРОЛЬ

    експлуатаційних параметрів рентгенівського обладнання медичного та технологічного призначення з метою визначення відповідності їх встановленим нормам та придатності до застосування

    Детальніше...

До відома підприємств

  •  

    Детальніше...
  • altПРОВОДИМО КОНТРОЛЬ

    експлуатаційних параметрів рентгенівського обладнання медичного та технологічного призначення з метою визначення відповідності їх встановленим нормам та придатності до застосування

    Детальніше...
  • altДО УВАГИ ПІДПРИЄМСТВ – ВИРОБНИКІВ ХАРЧОВОЇ ПРОДУКЦІЇ! 

    Впровадження систем управління якістю і безпечністю харчових продуктів -  вимога Закону України «Про безпечність та якість харчових продуктів» 

    Детальніше...

Телефон гарячої лінії (04563) 4-71-73

Питання та пропозиції щодо роботи ДП "Київоблстандартметрологія" Ви можете подати за телефоном (04563) 4-71-73

До відома виробників хлібобулочних виробів!

altЗ 01.02.2015 року набрав чинності національний стандарт ДСТУ 7517:2014 «Хліб із пшеничного борошна. Загальні технічні умови», який розроблений фахівцями Технічного комітету стандартизації «Хлібобулочні та макаронні вироби»  (ТК 153) та Всеукраїнської асоціації пекарів. 

Цей стандарт введений на заміну ГОСТ 28808-90 «Хлеб из пшеничной муки. Общие технические условия» і поширюється на хліб, який виробляється із пшеничного борошна вищого, першого і другого сортів та обойного борошна чи їхньої суміші або готових борошняних сумішей у різних співвідношеннях з використанням іншої сировини. ДСТУ 7517:2014 встановлює вимоги до органолептичних, фізико-хімічних показників та безпечності продукції, а також правила укладання, зберігання та транспортування хліба. У порівнянні з ГОСТ 28808-90 в національному стандарті розширений асортимент хліба та сировини, що дає змогу виробнику використовувати інші види сировини, дозволені центральним органом виконавчої влади, що забезпечує формування державної політики у сфері охорони здоров’я, а отже виробляти нові види хліба.

Також строк придатності упакованого хліба з пшеничного борошна може бути збільшено підприємством-виробником і встановлено у затвердженій рецептурі на підставі позитивного висновку відповідної дегустаційної комісії та додаткових досліджень установами, підпорядкованими центральному органу виконавчої влади, що забезпечує формування державної політики у сфері охорони здоров’я.

Одночасно вступив в дію ДСТУ 7516:2014 «Хліб тривалого зберігання, консервований спиртом. Технічні умови», який введений вперше, і який скасовує дію ГОСТ 12582-67 «Хлеб простой и ржано-пшеничный простой для длительного хранения, консервированный спиртом. Технические условия».

Цей стандарт поширюється на хліб житній простий формовий та житньо-пшеничний простий формовий, стерилізований 96-відсотковим етиловим спиртом, герметично упакований у м'яке тришарове паковання чи пакет з полімерної плівки і призначений для тривалого зберігання.

stat24 -счетчик посещаемости сайта
До відома виробників хлібобулочних виробів!