www.bcdst.kiev.ua

  • Increase font size
  • Default font size
  • Decrease font size

Інформація

  • altДо відома фізичних осіб підприємців, підприємств, установ та організацій області!

     

    03 січня 2015 р. набув чинності

    новий Закон України «Про стандартизацію»

    Детальніше...
  • Детальніше...
  • Детальніше...
  • ION licenziyaПЕРЕОФОРМЛЕНО ЛІЦЕНЗІЮ НА  ДІЯЛЬНІСТЬ З ПЕРЕВЕЗЕННЯ РАДІОАКТИВНИХ МАТЕРІАЛІВ 

     В рамках виконання робіт, пов'язаних з проведенням державного метрологічного контролю засобів вимірювальної техніки іонізуючого випромінювання на виїзді до замовників,... 

    Детальніше...

Анонси

  • Детальніше...
  •  





    Детальніше...
  • altПРОВОДИМО КОНТРОЛЬ

    експлуатаційних параметрів рентгенівського обладнання медичного та технологічного призначення з метою визначення відповідності їх встановленим нормам та придатності до застосування

    Детальніше...

До відома підприємств

  •  

    Детальніше...
  • altПРОВОДИМО КОНТРОЛЬ

    експлуатаційних параметрів рентгенівського обладнання медичного та технологічного призначення з метою визначення відповідності їх встановленим нормам та придатності до застосування

    Детальніше...
  • altДО УВАГИ ПІДПРИЄМСТВ – ВИРОБНИКІВ ХАРЧОВОЇ ПРОДУКЦІЇ! 

    Впровадження систем управління якістю і безпечністю харчових продуктів -  вимога Закону України «Про безпечність та якість харчових продуктів» 

    Детальніше...

Телефон гарячої лінії (04563) 4-71-73

Питання та пропозиції щодо роботи ДП "Київоблстандартметрологія" Ви можете подати за телефоном (04563) 4-71-73

Поради випробувальної лабораторії щодо вибору харчових продуктів

Друк

alt

Купуючи продукти на святковий стіл або просто для сімейної вечері, ми повинні бути впевнені, що нам продали все свіже і смачне. Але щоб, прийшовши додому, не пересвідчитися у зворотньому, треба вміти розпізнати неякісні продукти. 

 

 

altМолоко. При покупці молока легко визначити, додана в нього вода чи ні. Крапніть краплю такого молока на ніготь великого пальця і поспостерігайте - якщо крапля відразу розтікається, значить, в молоці присутня вода, якщо утримується цілої краплею, значить, молоко не розбавлялося.

 

altСметана повинна бути однорідною масою рівного білого кольору, без кислого запаху, водянистих розшарувань і твердих грудок. Наявність на поверхні сметани рідини також говорить про порушення технології її виробництва.

 

 

altСир. Зверніть увагу на його рівний білий колір, крихкість, відсутність грудок. Сири, які мають тріщини, молочні включення, вкриті, нехай частково, цвіллю, можна віднести до розряду некондиційних продуктів. Винятки становлять сири, у яких подібні ознаки свідчать про зрілість (наприклад, білий з цвіллю сир типу "Рокфор") і доброякісність.

 

 

 

altМ'ясо та м'ясні вироби. Має сенс звернути увагу на колір м'яса, а також на колір і розміри жирових шарів. Світло-рожевий колір, як правило, говорить про "молодість" м'яса, а темно-червоний, майже бордовий, - про "пенсійний" вік тварини. Якщо прожилки практично відсутні або мають незначний обсяг і яскраво-білий колір - ми маємо справу з молодим тваринам. Чим більший масив жиру, а колір його має темно-жовтий відтінок, тим похиліший вік тварини. Якщо ви купуєте неморожене м'ясо і сумніваєтесь у його свіжості - ущипніть його. Слід від щипка повинен відразу зникнути, тоді м'ясо свіже, якщо м'ясо продовжує настовбурчуватися або занадто повільно відновлює колишній стан - швидше за все продукт пролежав досить довго. Визначити свіжість замороженого м'яса важко, але можливо. Досить нагріти на вогні запальнички кінчик голки і встромити в м'ясо. Якщо ви відчуєте запах гнилого м'яса, значить, вам продають поганий товар. Якщо пахне просто пригорілим м'ясом - все в порядку, купуйте.

 

altВарена ковбаса. У більшість варених ковбас для додання товарного вигляду додають компоненти, що уповільнюють окислення і надають ковбасі привабливий рожевий колір. Однак, оскільки ці компоненти не дуже корисні для здоров'я, їх кількість досить дозована. Яскраво-червоні та червоні забарвлення говорять про перевищення дозування. Виключення складає ряд ковбасних виробів (кров'яна ковбаса, копчені сосиски і так далі), де червоний колір обумовлений іншими технологічними процесами. Крім кольору має значення щільність прилягання оболонки, відсутність під оболонкою і в тілі ковбаси слизових і водянистих включень. Зріз ковбаси повинен мати не вологий, а матовий блиск і рівну поверхню - без горбів і вибоїн. Сама структура фаршу повинна бути однорідною, якщо сортом ковбаси не передбачено спеціальних наповнювачів. Жир повинен бути абсолютно білого кольору, без всяких сторонніх включень, а аромат копчення — легким.

 

altСвіжа риба. Зверніть увагу на відсутність плівки на очах, а також здуття живота і слизу в зябрах. Ці ознаки говорять про недоброякісність. Свіжоморожену рибу можна перевірити так само, як і свіжоморожене м'ясо.

 

 

altКури. Зараз багато хто воліє купувати живих курей. У цьому випадку треба звернути увагу на вік птиці. Його легко визначити по лапам. У молодих птахів колір шкіри на лапах практично білий, а лусочки мають слабо вираженний характер. З віком шкіра темніє і жовтіє, а лусочки можна розрізнити навіть на відстані.

stat24 -счетчик посещаемости сайта
test