www.bcdst.kiev.ua

  • Increase font size
  • Default font size
  • Decrease font size

Інформація

  • altДо відома фізичних осіб підприємців, підприємств, установ та організацій області!

     

    03 січня 2015 р. набув чинності

    новий Закон України «Про стандартизацію»

    Детальніше...
  • Детальніше...
  • Детальніше...
  • ION licenziyaПЕРЕОФОРМЛЕНО ЛІЦЕНЗІЮ НА  ДІЯЛЬНІСТЬ З ПЕРЕВЕЗЕННЯ РАДІОАКТИВНИХ МАТЕРІАЛІВ 

     В рамках виконання робіт, пов'язаних з проведенням державного метрологічного контролю засобів вимірювальної техніки іонізуючого випромінювання на виїзді до замовників,... 

    Детальніше...

Анонси

  • Детальніше...
  •  





    Детальніше...
  • altПРОВОДИМО КОНТРОЛЬ

    експлуатаційних параметрів рентгенівського обладнання медичного та технологічного призначення з метою визначення відповідності їх встановленим нормам та придатності до застосування

    Детальніше...

До відома підприємств

  •  

    Детальніше...
  • altПРОВОДИМО КОНТРОЛЬ

    експлуатаційних параметрів рентгенівського обладнання медичного та технологічного призначення з метою визначення відповідності їх встановленим нормам та придатності до застосування

    Детальніше...
  • altДО УВАГИ ПІДПРИЄМСТВ – ВИРОБНИКІВ ХАРЧОВОЇ ПРОДУКЦІЇ! 

    Впровадження систем управління якістю і безпечністю харчових продуктів -  вимога Закону України «Про безпечність та якість харчових продуктів» 

    Детальніше...

Телефон гарячої лінії (04563) 4-71-73

Питання та пропозиції щодо роботи ДП "Київоблстандартметрологія" Ви можете подати за телефоном (04563) 4-71-73

У вересні в Україні почне діяти система контролю якості продукції НАССР

Друк

altІз 20 вересня 2015 року всіх операторів ринку (ресторани, супермаркети, виробників) зобов'яжуть запровадити європейську систему контролю якості продукції НАССР.

Про це розповіла заступник голови правління Громадської організації «Громадський контроль захисту прав споживачів» Ольга Котехова, передає кореспондент ГолосUA.

«Із вересня в Україні вступають зміни до закону «Про якість та безпеку харчових продуктів», у якому обов'язковим для всіх операторів ринку стає введення системи НАССР», - розповіла О.Котехова.

Експерт пояснила, що це система контролю якості продукції, яка використовується в Європі (ХАССП, англ. Hazard Analysis and Critical Control Points - аналіз ризиків і критичні контрольні точки, - ред.). Вона забезпечує контроль на всіх етапах виробництва харчових продуктів, у будь-якій точці процесу виробництва, зберігання та реалізації продукції, де можуть виникнути небезпечні ситуації.

«При цьому особлива увага звертається на критичні контрольні точки, в яких усі види ризиків, пов'язаних із вживанням харчових продуктів, можуть бути усунуті або знижені до прийнятного рівня в результаті цілеспрямованих заходів контролю. Із вересня ця система управління якістю повинна бути впроваджена у всіх операторів ринку: і в ресторанах, і в супермаркетах, і на виробництві», - підкреслила О.Котехова.

При цьому перевіряти впровадження системи НАССР буде новий орган - Держпродпотребслужба, яка наразі перебуває на стадії формування.

«Передбачені дуже великі штрафні санкції за невиконання цього закону. Аж до призупинення роботи за повторні порушення», - підсумувала експерт.

За матеріалами медіагрупи ua.golos.ua

stat24 -счетчик посещаемости сайта
test