www.bcdst.kiev.ua

  • Increase font size
  • Default font size
  • Decrease font size

Інформація

  • altДо відома фізичних осіб підприємців, підприємств, установ та організацій області!

     

    03 січня 2015 р. набув чинності

    новий Закон України «Про стандартизацію»

    Детальніше...
  • Детальніше...
  • ION licenziyaПЕРЕОФОРМЛЕНО ЛІЦЕНЗІЮ НА  ДІЯЛЬНІСТЬ З ПЕРЕВЕЗЕННЯ РАДІОАКТИВНИХ МАТЕРІАЛІВ 

     В рамках виконання робіт, пов'язаних з проведенням державного метрологічного контролю засобів вимірювальної техніки іонізуючого випромінювання на виїзді до замовників,... 

    Детальніше...

Анонси

  • Детальніше...
  •  





    Детальніше...
  • altПРОВОДИМО КОНТРОЛЬ

    експлуатаційних параметрів рентгенівського обладнання медичного та технологічного призначення з метою визначення відповідності їх встановленим нормам та придатності до застосування

    Детальніше...

До відома підприємств

  •  

    Детальніше...
  • altПРОВОДИМО КОНТРОЛЬ

    експлуатаційних параметрів рентгенівського обладнання медичного та технологічного призначення з метою визначення відповідності їх встановленим нормам та придатності до застосування

    Детальніше...
  • altДО УВАГИ ПІДПРИЄМСТВ – ВИРОБНИКІВ ХАРЧОВОЇ ПРОДУКЦІЇ! 

    Впровадження систем управління якістю і безпечністю харчових продуктів -  вимога Закону України «Про безпечність та якість харчових продуктів» 

    Детальніше...

Телефон гарячої лінії (04563) 4-71-73

Питання та пропозиції щодо роботи ДП "Київоблстандартметрологія" Ви можете подати за телефоном (04563) 4-71-73

Випробувальна лабораторія

Друк
Посада
Прізвище, ім'я, по батькові
Телефон
Начальник випробувальної лабораторії Кшановська Тетяна Валеріївна (0456) 34-70-62

 

ВИПРОБУВАЛЬНА ЛАБОРАТОРІЯ

ДП «Київоблстандартметрологія»

Випробувальна лабораторія (ВЛ) являється структурним підрозділом ДП «Київоблстандартметрологія», акредитована в НААУ на відповідність ДСТУ ISO/IEC 17025:2006 на проведення випробовувань харчових продуктів та сільськогосподарської сировини, парфумерно-косметичних засобів (мийних засобів, шампунів, засобів для волосся, гелів, лосьйонів і т.ін.), посуду господарчого з чорних та кольорових металів, фарфору, фаянсу, скла, а також випробовування паперу (картону), призначеного для пакування харчових продуктів.

Основна ціль діяльності ВЛ — забезпечення достовірності та точності результатів вимірювань і випробовувань продукції, неухильне виконання вимог нормативних документів щодо методів випробовувань, якісне своєчасне виконання вимог замовників, постійна співпраця з ними.

Основний принцип діяльності ВЛ — забезпечення здоров'я людини через належну якість продукції — принцип, якого дотримується ВЛ для попередження та зниження рівня ризиків, пов'язаних з безпечністю харчової продукції та промислової сировини. Досліджуючи харчову та промислову продукцію, ми намагаємось підтримати національного виробника, проводимо консультативну допомогу персоналу виробничих лабораторій, підтверджуємо якість продукції, а у випадку виявлення відхилень допомагаємо виявити причину й усунути недоліки. За замовленнями підприємств-виробників з усієї України, іноземних виробників, лабораторія проводить повний комплекс випробовувань життєвого циклу продукції: з метою визначення показників її якості та безпеки.

Галузь акредитації ВЛ включає повний перелік досліджень харчових продуктів, сільськогосподарської сировини, парфумерно-косметичних засобів, паперу та посуду господарчого.

Компетентність ВЛ підтверджується трьома основними факторами:

  • ВЛ має приміщення та забезпечена необхідним устаткованням в повному обсязі для проведення випробовувань відповідно до галузі акредитації;
  • ВЛ має відповідним чином підтверджені методики, необхідні для проведення випробовувань відповідно до галузі акредитації;
  • ВЛ має компетентний персонал для проведення даних випробовувань.

Весь персонал ВЛ періодично проходить навчання в ДП «УкрНДНЦ». Крім того, персонал ВЛ постійно підвищує кваліфікацію шляхом стажування в ведучих випробувальних центрах України, приймає участь в семінарах та самостійному навчанню. При наявності необхідних і достатніх чинників в випробувальній лабораторії, її репутація визначається довірою до результатів випробовувань. Для простежуваності стабільності результатів у ВЛ систематично проводиться внутрішньолабораторний контроль якості випробовувань, який базується на систематичному моніторингу вірогідності проведених випробовувань, щоб виявити завчасно тенденції отримання хибних результатів і своєчасно впровадити коригувальні дії.

Найдієвішим інструментом перевірки компетентності лабораторії є участь в міжлабораторних порівняннях результатів. Протягом останніх років випробувальна лабораторія ДП «Київоблстандартметрологія» постійно приймає участь в усіх раундах професійного тестування в рамках програми «ПРОФ-ТЕСТ» координаторами якої є Національний аналітичний центр та програмах МПР координаторами яких є ДП «Укрметртестстандарт». За результатами раундів лабораторія постійно підтверджує високий рівень її компетентності. Це свідчить, що завдання поставлені програмою професійного тестування, персонал ВЛ успішно виконує і завжди готовий підтвердити якість проведених випробовувань.

За результатами акредитації на відповідність вимог ДСТУ ISO/IEC 17025:2006, експертами НААУ підтверджено, що лабораторія працює на гідному рівні, дотримуючись необхідних принципів, завдяки розробленій та впровадженій власній ефективній системі управління.

ВЛ складається з наступних груп випробовувань:

 група токсичних випробовувань

1Визначення концентрації токсичних речовин та елементів в харчових продуктах, с/г сировині, в посуді господарчому з чорних та кольорових металів, фарфору, фаянсу та скла, а також в папері (картоні), призначеному для пакування харчових продуктів, а саме:

  • свинцю, кадмію, міді, цинку, заліза на атомно-абсорбційному спектрометрі "Aanalyst 100";
  • ртуті на аналізаторі ртуті «Юлія-2М »;
  • миш'яку, олова на фотоелектроколориметрі КФК — 3;
  • гістаміну на спектрофотометрі "UNICO-2100".

група фізико-хімічних випробовувань

3Визначення показників якості та безпеки харчової продукції і с/г сировини за фізико-хімічними показниками (вміст вологи, жиру, солі, кислоти, консервантів, цукру, сухих речовин, міцність алкогольних напоїв і т. ін.), а також показників якості та безпеки в парфумерно-косметичних і мийних засобах (органолептичні показники, рН, густина,ПАР, здатність піноутворення, масова частка хлоридів, жирних кислот, вологи, і т.ін.) та папері (картоні), призначеному для пакування харчових продуктів.

 

група хроматографічних випробовувань

4Визначення вмісту:

  • залишкових кількостей пестицидів;
  • мікотоксинів (афлатоксин В1, М1, зеараленон, Т-2 – токсин, ДОН, патулін);
  • нітрозамінів;
  • нітратів та нітритів;
  • масової частки гормональних препаратів (діетилстильбастерол, естрадіол 17 β, тестостерон);
  • харчових добавок;
  • барвників;
  • консервантів.

 група радіологічних випробовувань

5Визначення вмісту радіонуклідів (цезію-137, стронцію-90) в харчових продуктах та сільськогосподарській сировині, а також сумарної активності радіонуклідів (торію-232, радію-226, калію-40, цезію-137) в посуді господарчому з чорних та кольорових металів, фарфору, фаянсу та скла.

 

 

 лабораторія мікробіологічних випробовувань

6Акредитована на відповідність вимог EA-04-10 "Акредитація Мікробіологічних лабораторій", розміщена в окремому приміщенні, спроектована згідно останніх вимог документів МОЗ України, являється режимним приміщенням та має дозвіл для роботи із збудниками ІІІ-ІV груп патогенності.

7

Основною діяльністю мікробіологічної лабораторії є проведення випробовувань харчових продуктів та парфумерно-косметичних засобів за мікробіологічними показниками. Крім того проводяться визначення залишкової кількості антибіотиків у продуктах тваринництва.

За мікробіологічними критеріями безпеки проводиться визначення наступних груп мікроорганізмів:

І група – санітарно-показові мікроорганізми (як показник чистоти продуктів)

  • Визначення кількості мезофільних аеробних та факультативно-анаеробних мікроорганізмів (МАФАМ);
  • Визначення бактерій групи кишкових паличок (БГКП).

 ІІ група – потенційно-патогенні мікроорганізми

  • Визначення Staphylococcus aureus, Proteus, Escherichia coli, Bacillus cereus, Pseudomonas aeruginosa, Clostridium perfringens, сульфітредукуючих клостридій і т. ін.

ІІІ група – патогенні мікроорганізми

  • Визначення патогенних мікроорганізмів, в тому числі бактерій родини Salmonella;
  • Визначення Listeria monocytogenes.

ІV група – показники мікробіологічної стабільності продукта

  • Визначення дріжджів і плісеневих грибів;
  • Визначення желатинрозріджуючих бактерій в продуктах, які містять желатин;
  • Визначення промислової стерильності в усіх видах повних консервів.

лабораторія молекулярно-генетичних досліджень

8Створена на базі діючої мікробіологічної лабораторії, спроектована згідно останніх вимог документів МОЗ України і має необхідний набір приміщень, який забезпечує поточність руху досліджуваного матеріалу та укомплектована сучасним устаткованням та тест-системами для ПЛР-дослідження в режимі реального часу.

lab5

Дослідження на наявність генетично модифікованих організмів (ГМО) рослинного походження проводяться в харчовій продукції та продовольчій сировині.

 

Випробувальна лабораторія ДП «Київоблстандартметрологія» гарантує об'єктивність, достовірність та конфіденційність одержаних результатів.

Всіх зацікавлених осіб, підприємців, організацій ВЛ запрошує до співпраці!

За довідками звертатись:

Випробувальна лабораторія ДП «Київоблстандартметрологія»

вул. Січневого прориву, 84, м.Біла Церква, Київська обл., 09113

тел./факс: (0456) 34-70-62

E-mail: Ця електронна адреса захищена від спам-ботів, Вам потрібно включити JavaScript для перегляду

stat24 -счетчик посещаемости сайта
Випробувальна лабораторія