У грудні 2018 року Генеральна Асамблея ООН своєю резолюцією (A / RES / 73/250) проголосила 7 червня Всесвітнім днем безпеки харчових продуктів (World Food Safety Day). День встановлено з метою привернення уваги держав до проблем здорового харчування населення, а також якості вироблених харчових продуктів.
Україна, в тому числі на законодавчому рівні, намагається вирішувати питання харчової безпеки. Це питання не лише держави, а й особисто кожного з нас.
Закон України “Про основні принципи та вимоги до безпечності та якості харчових продуктів” http://surl.li/uhizz визначає норми безпеки та якості продуктів, що перебувають в обігу або ввозяться на територію України. Ці показники регулюються відповідно до встановлених Законом вимог.
Безпека харчових продуктів — це поняття, що включає в себе обробку, підготовку та зберігання харчових продуктів таким чином, щоб запобігти хворобам харчового походження. Мається на увазі, що виробники та реалізатори продуктів харчування повинні дотримуватись низки процедур, щоб уникнути потенційно серйозних небезпек для здоров’я.
Надійним партнером кожного оператора ринку на шляху до покращення процесів пов’язаних з безпечністю харчових продуктів є ДП “КИЇВОБЛСТАНДАРТМЕТРОЛОГІЯ” .
Запрошуємо до співпраці!
За детальною інформацією звертайтесь за телефонами:
(044) 333 94 84 та (050) 388 75 35.