В Україні стрімко набирає обертів сезон ранніх овочів, зелені, ягід та фруктів,у яких часто максимально допустимі рівні (МДР) нітратів перевищують норму.
Нітрати це — речовини, що входять до складу азотних добрив, які аграрії використовують для живлення рослин. Тому, чим “гарніший” і “ідеальніший” вигляд мають фрукти, ягоди, овочі, тим більша вірогідність, що на їхнє вирощування витратили чимало “хімії”. Але без нітратів не можливий нормальний ріст та розвиток рослин.
Згідно Наказу Міністерства охорони здоров’я України від 22.05.2020 № 1238 http://surl.li/tobojвстановлено максимально допустимі рівні (мг NO3/кг) нітратів в рослинній продукції.
Визначення нітратів у рослинній продукції (яку Ви придбали або виростили) проводять у науково-випробувальній лабораторії (НВЛ) ДП “КИЇВОБЛСТАНДАРТМЕТРОЛОГІЯ”, яка акредитована в Національному агентстві з акредитації України (НААУ) відповідно до вимог ДСТУ EN ISO/IEC 17025:2019. Для цього застосовують прилад нітратомір Н-405, який дозволяє точно та швидко перевірити вміст нітратів у рослинній продукції.
Повідомляємо Вас, що за результатами досліджень проведеними НВЛ ДП “КИЇВОБЛСТАНДАРТМЕТРОЛОГІЯ” протягом 2023 року, у 10% дослідженої рослинної продукції, вміст нітратів перевищував допустиму концентрацію.
Оскільки велика кількість нітратів – шкідлива для здоров’я споживача,щоб запобігти отруєнню, висококваліфіковані фахівців НВЛ ДП “КИЇВОБЛСТАНДАРТМЕТРОЛОГІЯ”, якісно та за короткий термін проведуть випробування Вашої продукції.
Запрошуємо до співпраці!
Детальна інформація за телефонами: